Quiche Courgette Geitenkaas

Over Patiron

Patiron is een zonnig eiland, met als nationaal gerecht quiche. De eilandbewoners verwerken culinaire invloeden van over de hele wereld in deze hartige taarten. Diezelfde invloeden vind je ook terug in de groentesoepen en maaltijdsalades die er dagelijks bereid worden.

Sinds 1992 kan je in Gent "Patironquiches" eten in het historische pand aan het Sluizeken, aan de rand van het Patershol. Sinds 2003 word je er ontvangen door Wim en Veerle en hun medewerkers, die er elke ochtend een heel gamma aan quiches bakken, zowel voor de lunch ter plaatse, als om mee te nemen, of voor andere (horeca)zaken.

Artisanaal

Wat je bij ons koopt, is wat we zelf gemaakt hebben. Wat binnenkomt in de vorm van verse groenten, kruiden, olijfolie, bloem, boter, eieren,... komt op het bord in de vorm van groentetaartjes, salades, soep, gebak. Waar we kunnen, gaan we ook graag in zee met leveranciers van ambachtelijke producten, zoals de geitenkaas van De Volle Maan, de Hinkelspelkazen, de heerlijke koffie van Or...

Bio(-quiches)

We houden van biologische producten, en maken er dan ook zoveel mogelijk gebruik van in onze keuken.
Dat vertaalt zich op onze drankenkaart in de keuze voor pure biologische sapjes, bio-wijnen uit de Languedoc, en ook de biologische bieren van brasserie Dupont. Voor de productie van bio-quiches hebben we een apart atelier, waar wij 100% biologische quiches bakken voor een aantal winkels. Professionele klanten die hierover meer info willen, kunnen ons gerust contacteren.