Over Patiron
Patiron is een zonnig eiland, met als nationaal gerecht quiche. De eilandbewoners verwerken culinaire invloeden van over de hele wereld in deze hartige taarten.
Een stukje geschiedenis...
De Patiron is in het Gentse voornamelijk gekend als pionier, wanneer het gaat om de bereiding van een groot gamma aan quiches of groentetaarten. Dit begon in 1992 in het kleine eethuisje aan het Sluizeken, aan de rand van het Patershol in Gent. Het eethuisje is als quicherie actief gebleven, tot de horeca dicht ging in maart 2020 door de Corona-maatregelen. Begin 2021 werd beslist om het huurcontract voor de winkel/het eethuisje niet te verlengen.
Wat velen niet weten, is dat wij daarnaast ook een atelier hebben waar wij een aanbod aan Bio Quiches bakken voor een aantal winkels/markten. Daar gaan we ons nu helemaal op toeleggen.
Artisanaal
Onze quiches worden van a tot z bereid in ons atelier in Gent. Wij gebruiken voor de bereiding de kazen van Hinkelspel en van geitenboerderij De Volle Maan. Het licht verteerbare deeg maken wij met een mengeling van witte bloem en volkoren meel. Verder gebruiken wij biologische eitjes, room, melk, groenten en kruiden… Het hoeft niet gezegd dat het hier om een arbeidsintensief product gaat…
Biologisch en lokaal
Alle ingrediënten zijn van biologische oorsprong, en in de mate van het mogelijke proberen wij met lokale producten te werken. Een aantal quiches bakken wij het hele jaar door, maar er is steeds ook een seizoenssoort. De quiche met appel en geitenkaas is in de zomermaanden niet altijd beschikbaar, omdat lokale appels dan vaak niet meer te krijgen zijn...