Appel Geitekaas

Over Patiron

Wij zijn een Gents atelier voor de productie van biologische quiches. Wij leveren aan een aantal winkels en horecazaken.

Voor verkooppunten neem een kijkje hier.

Patiron is een zonnig eiland, met als nationaal gerecht quiche. De eilandbewoners verwerken culinaire invloeden van over de hele wereld in deze hartige taarten.

Artisanaal

Onze quiches worden van a tot z bereid in ons atelier in Gent. Wij gebruiken voor de bereiding de kazen van Hinkelspel en van geitenboerderij De Volle Maan. Het licht verteerbare deeg maken wij met een mengeling van witte bloem en volkoren meel. Verder gebruiken wij biologische eitjes, room, melk, groenten en kruiden… Het hoeft niet gezegd dat het hier om een arbeidsintensief product gaat…

Biologisch en lokaal

Alle ingrediënten zijn van biologische oorsprong, en in de mate van het mogelijke proberen wij met lokale producten te werken. Een aantal quiches bakken wij het hele jaar door, maar er is steeds ook een seizoenssoort. In de herfst is dat de pompoenquiche met prei en komijnkaas, in de lente een groene greontenquiche met erwtjes en Parmezaanse kaas...

kwaliteit

Als producent worden wij opgevolgd door Tüv-Nord voor de bio-certifiëring, en ook ons autocontrolesysteem voor de voedselveiligheid is gecertifieerd.

Een stukje geschiedenis...

De Patiron is in het Gentse voornamelijk gekend als pionier, wanneer het gaat om de bereiding van een groot gamma aan quiches of groentetaarten. Dit begon in 1992 in het kleine eethuisje aan het Sluizeken, aan de rand van het Patershol in Gent. Het eethuisje is als quicherie actief gebleven, tot de horeca dicht ging in maart 2020 door de Corona-maatregelen. Begin 2021 werd beslist om het huurcontract voor de winkel/het eethuisje niet te verlengen.

Het atelier waar we sinds 2008 de bio-quiches bakken is echter nog steeds actief als leverancier van bio-quiches aan tal van winkels en een aantal horeca-zaken in het Gentse.